Sokak lezzet kültürü Türkiye'de çok zengindir. Her şehirde, bölgeye özgü, herkesin damak tadına hitap edebilecek bir sokak lezzetiyle karşılaşabilirsiniz. Sziler için Türkiye'nin en güçlü ve en popüler sokak yemeği seçimlerinin bir listesini yaptık.
Simit:
Bu zengin çıtır susamlı simit, Türkiye'nin tercih edilen lezzetleri arasında en çok tanınmışıdır. Taze pişmiş olanlar gerçekten başınızı döndürebilir. Halkın bu sokak zevkinin kokusuna direnmekte zorlandıkları bilinen bir gerçektir. Simit susamla kaplı yuvarlak şekilli bir ekmek türüdür. Kendi başına veya biraz peynir ve bir bardak çay ile yenebilir. Birçoğu öğleden sonraları bir bardak ayran (Ayran) ile tadını çıkarıyor. Ayrıca bütçe ve vegan dostu olduğu için popüler. İstanbul'da birçok kişi bu lezzetli ısırığı feribotta Boğaz'dan geçerken martılarla paylaşıyor.
Ekmek arası Balık:
Bu bazı insanlar için tartışmalı gelebilir, ancak balık sandviçinin Türkiye'deki en popüler sokak gıdalarından biri olduğu bir gerçektir. Sıcak ızgara balık, taze yeşillik ve soğan ile taze bir somunun çekici kokusu, aynı zamanda çok uygun ve lezzetli iken yoldan geçenleri davet ediyor. Kesinlikle ağzınızda kalan bir tat.
Kestane:
Kış başlangıcını müjdeleyen lezzetli bir sokak keyfi. Kavrulmuş kestane gibi bir tadı yoktur. Barbekü üzerindeki yavaş kavrulmuş kestane için dönüp başınızı dik tutacak kadar güçlüdür. Kış mevsiminde Türkiye'deki hemen her şehre geldiğinde, her köşesinde kestane satıcısı bulmak mümkündür.
Tantuni:
Aslen Mersin'den geliyor ama Türkiye'nin her yerinde bu süper lezzetli atıştırmalıkla karşılaşmak mümkün. Tantunis, kıyılmış etin maydanoz, domates, yeşil biber ve soğan ile benzersiz bir kombinasyonundan yapılır ve hepsi bir unlu tortilla ekmeğine sarılır. Karnınızı hızlı bir şekilde doldurmanın mükemmel bir yolu. Birçoğu baharatlı şalgam içeceği ve yan turşu ile yemeyi sever.
Midye dolma:
Başka bir karşı konulmaz sokak lezzeti! Kıyı bölgelerinde genellikle bir yemekten daha çok atıştırmalık dolma midye bulabilirsiniz. Doldurulmuş midye, özel bir pirinç, doğranmış soğan, kuş üzümü, tuz, baharat ve limon ile yapılır. Kendinizi sokakta bir tezgahın yanında bulursanız, elinizdeki midye üzerine çok fazla limon sıkıyorsanız şaşırmayın. Başladıktan sonra kendinizi durduramayabilirsiniz! Lezzet bağımlılık yapar. Birçok yerli halkın bir seferde 100 kadar yemek yediği biliniyor!
Kumpir:
Her çeşit patates seven insanlardan biri misin? O zaman Türkiye'nin sokaklarında pişirilmiş patatesleri kaçıramazsınız. Şüphesiz, bu lezzetli ısırıklar patates yemek için yeni bir yol katıyor. Sıcak tereyağını koyduktan sonra, ekleyebileceğiniz bir seçenek dağıyla karşı karşıyasınız. Üstte kaç tane Toping yığabileceğinizin bir sınırı yoktur. Dolgular sosislerden turşulara, mısırdan zeytinlere kadar değişir. Farklı bir lezzet kombinasyonunu denemek için tekrar tekrar geri geleceksiniz.
Tavuklu pilav:
Aceleniz varsa ve yakala ve ara, bir tabak tavuk ve pilav harika bir seçenek olabilir. Tavuk ve pirinç, klasik Türk mutfağının bir arkadaşı olan sade pirincin üzerine haşlanmış tavuk parçaları koyarak yapılır. Bu eşsiz ikiliye haşlanmış nohut da eklenir. Büyük bir eşlik bir bardak ayran (Ayran) ve bir tabak turşu.
Bulgur Köftesi:
Soğan, sarımsak ve çeşitli baharatlarla bulgur yoğurmak güzel bir incelik oluşturur: bulgur köftesi! Türkiye'nin sokaklarında unutulmaz bir muamele. Tek başına yenebilir veya taze yeşilliklerle ince tortilla tarzı ekmeğe sarılabilir. Çok fazla limon ve nar şurubu ile tüketildiğinde tarif edilemez bir tada sahiptir. Ayran (Ayran) ile harika. Bulgur köftesi Türkiye'nin hemen her yerinde bulunabilir. Bulunduğunuz bölgeye bağlı olarak, içeriği vegan olsun veya olmasın farklılık gösterebilir. Sizden biri olup olmadığınızı sorun.
Buzlu Badem:
Özellikle ezici sıcağında en iyi ferahlatıcı sokak atıştırmalıklarından biri. Sıcak suda kaynatılmış veya ıslatılmış, sonra soyulmuş ve buz üzerinde servis edilmiş taze badem. Satıcılar genellikle bar ve restoranlardaki masalarda dururlar. Bu taze atıştırmalık, akşamları yürürken birçok caddede karşılaşacağınız bir sokak lezzetidir.
Şalgam suyu:
15. yüzyıldan itibaren Osmanlı mutfağında önem kazanmaya başlayan turşu, günümüzde bir gelenek olan sokak lezzeti haline gelmiştir. En lezzetli ve cesur lezzetlerden biri olan turşu suyu, küçük doğranmış turşu parçalarıyla bardaklarda satılmaktadır. Bu eşsiz tat sizi hızlı bir şekilde bağımlı hale getirecek! Tuzlu ve ekşi bir tada sahiptir. Mobil tezgahlarda, pazarlarda ve pazarlarda kolayca bulunabilir.