Türk kültüründe yiyeceğin önemi tartışılmaz. Aynı önem geleneksel içecekler için de geçerlidir. Bazıları kış aylarında sizi ısıtır, diğerleri ise Ege Denizinde yüzerken yaz sıcaklığında susuzluğunuzu giderir. İşte kesinlikle denemeniz gereken bazı geleneksel Türk içecekleri!
Türk kahvesi:
Kahve hazırlamak için en eski yöntemlerden biri sizi bekliyor. Eşsiz lezzet, kabarık köpük, zengin koyu kahve ve öğütülmüş fasulye hafif acısından oluşur. Türk kahvesi, aslında haşlanmış, içilmiş ve daha sonra meşhur kabın altındaki öğütülmüş kahve çekirdekleri bir falcı tarafından okunuyor veya şanslıysanız, iyi konuşulan, yaratıcı bir arkadaş tarafından okunur. İnce dudaklı fincan ve koruyucu köpük tasarımı, her yudumun tadını çıkarırken kahveyi daha uzun süre sıcak tutar.
İyi bir yemekten sonra kahve içmek Türk geleneğinde büyük bir rol oynar. Bu yüzden yer kazanmak önemlidir. Kahvenizin yanında her zaman soğuk bir bardak su servis edilir. Bu damakları temizlemek içindir. Yerel mahallelerde, Türk kahvesi bir dostluğun sembolüdür ve size bir bardak teklif edilirse, onu kabul etmek her zaman kibarlıktır.
Çay:
Tarihi 5000 yıl öncesine dayanan Türk çayı, birçok sosyal aktivitenin merkezi haline gelmiştir. Bugün Türk kültürünü tamamlıyor. Türkiye açık ara önde gelen çay tüketicilerinden biridir.
Doğu Karadeniz bölgesinde yer alan Rize, Türkiye'deki çay tarlalarının tamamı olmasa da en fazla bulacağınız yerdir. Yapraklar hasat sırasında bir dizi işlemden geçer ve daha sonra mükemmel hale getirilir. Yerliler sürekli içiyorlar ve gün boyunca ve hatta yemekten sonra her zaman konuklara sunarlar. Türk Misafirperverlik ve kültürüne aşık olduğunuzda, ayrılmanız zor olabilir!
Ayran:
Ayran, sade yoğurda su ve tuz ilave edilip karıştılarak yapılır. Türklerin dünyaya verdiği birçok armağanlardan biridir. Yoğurdu seviyorsanız, ayranın tazeliğini ve tadını da seveceksiniz. Günün herhangi bir saatinde kolayca yapılan bu sağlıklı içecek, hem yerel halk hem de turistlerin arasında favoridir. Ferahlığı tam olarak yaşamak için soğuk içtiğinizden emin olun.
Boza:
Türk Boza, çoğunlukla çatlak buğday ve maya bazlı, güler yüzlü mayalanmış bir içecektir. Herkesin bağımlılık yaratan tatlı ve keskin bir tadı vardır! Türk kışlarını düşündüğümüzde, genellikle boza düşüncesi kafamıza girer. Bu içecek, daha sonra buğday, mısır, pirinç ve arpadan oluşan antik Anadolu'dan kaynaklanmıştır. Muhteşem sağlık özellikleri ile bilinen, kan basıncını düşüren ve potasyum açısından yüksek olan bu sıcak içecek genellikle kavrulmuş nohutla servis edilir.
Şalgam Suyu:
Turşu şalgam suyu şalgam olarak bilinir hardal ailesinden gelir. Bu ilginç keskin içecek Türkiye'nin Çukurova bölgesinde çok popülerdir. Mersin, Adana ve Hatay gibi yerlerin tarihinden gelir. Kırmızı pancar ve havuç basit bir turşu oluşturmak için su ve tuz ile karıştırılır. Kırmızılık siyah havuç kullanmaktan gelir. Ağır et yemeklerine eşlik eden popüler bir içecektir.
Rakı:
Türkiye'nin en tanınmış ve popüler içeceklerinden biri kesinlikle Rakı'dır. Renksiz, alkollü bir içecek her zaman su ve genellikle buz ile servis edilir. Rakı, anason ve üzümlerin işlenmesinden yapılır. Arkadaşlarınızla gün batımında işten sonra bir iki bardaktan zevk alıyorsanız, müzik eşliğinde bazı mezelerin tadını çıkararak bol sohbetler, Afiyet olsun!
Türkiye'nin eşsiz içeçeklerini tadına bakmak için gideceğiniz restorant, bar veya cafelere gitmek için günübirlik yada haftalık araç kiralama ihtiyacınız olacaktır. Uygun fiyatlarımız ve yeni model araçlarımız ile Antalya, Belek, Lara, Kemer, Bodrum, Dalaman, Fethiye, Alanya şehirlerinde kaliteli araba kiralama hizmeti sunuyoruz.